Els estanys de Tristaina, Andorra

Un altre bell indret de l'Andorra natural i pirenaïca, la que es troba fora dels carrers comercials de les localitats d'Andorra la Vella o Escaldes, lluny del bullici i del soroll, on és fàcil desconnectar i assossegar ment i esperit, es tracta dels estanys de Tristaina a la parròquia d'Ordino.
La ruta s'inicia a la vora de l'edifici de serveis de la Coma d'Arcalís, a l'estació d'esquí de Vallnord, on hem deixat aparcat el vehicle sense dificultat perquè encara no hi ha massa gent. De seguida el sender s'enfila muntanya amunt pel que es coneix com la Coma del Forat. El primer estany s'obre aviat davant els nostres ulls (20 minuts), potser per això és un dels llocs més visitats del Principat. 
La pàgina web Turisme d'Andorra la defineix com una excursió de dificultat moderada però apta per a senderistes de tots els nivells, potser per això no és extrany trobar-s'hi persones amb gossos que aprofiten per banyar-se en els estanys, famílies amb nens petits, i fins i tot noies amb xancletes de platja o amb sabates poc apropiades.
La veritat és que a banda de les pujades importants (no oblidem que ens trobem en una zona d'alta muntanya on la cota màxima que s'assoleix arriba als 2.330 metres), és molt agradable la caminada, malgrat la intensa calor que feia, només apaivagada per la presència de raconades de neu i l'aigua fresca dels estanys.
La distància total de la ruta, que és circular, és de 4,4 quilòmetres i el temps emprat en fer-la completa d'unes 2 hores i 40 minuts.
Els tres llacs que trobem en el camí reben els noms d'Estany Primer, el més petit, però d'aigua clara, amb possibilitat de remullar els peus asseguts a la seva vora, o fins i tot de banyar-s'hi si la fresca temperatura de l'aigua no us acovardeix; el segon és l'Estany del Mig, envoltat de turons, i el tercer és l'Estany de Més Amunt, el més gran, de forma circular i situat al peu del majestuós pic de Tristaina (2.878 m).
Les fotos que acompanyen aquesta entrada són la prova més clara del que hem intentat explicar-vos. Uns quants adjectius definirien perfectament la sensació que es té quan s'està davant d'un paisatge d'aquestes característiques: majestuositat, grandesa, bellesa, espectacularitat, impressionant...
El lloc ideal per fer salut, desconnectar i carregar piles amb poc esforç. La muntanya és addictiva, proveu-la!
 
 
 



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El descobriment dels Ports de Tortosa-Beseit

El Camí de Sant Jaume, de Santiago a Fisterra